Salade met rode kool en veldsla
Een prachtige kleurige salade vol ijzer en vitamine C.
Ingrediënten
- 1 citroen
- 2 el olijfolie
- zout en peper naar smaak
- ¼ rode kool, in dunne reepjes
- 10 radijsjes, in kwarten
- 75 gram veldsla, schoongemaakt
- 10 walnoten, grof gehakt
Bereiding
Pers de citroen uit en meng het sap met de olijfolie en een snufje peper en zout. Klop het geheel tot een gladde dressing en meng de dressing met de rode kool. Laat de rode kool ongeveer 5 minuten staan om iets zachter te worden. Voeg daarna de veldsla, radijsjes en
noten toe en meng alles goed. Serveer met vers brood.
Tip: Ook lekker met stukjes appel erdoor.
- Menugang:
- Lunch, Voorgerecht, Bijgerecht
- Keuken:
- Centraal- / Oost-Europees, Hollands
- Type:
- Salade
- Seizoen:
- Herfst
- Gelegenheid:
- —
- Smaak:
- Fris
- Allergieën en diëten:
- Koolhydraatarm, Glutenvrij, Vrij van geraffineerde suikers, Pindavrij, Raw, Sojavrij
- Moeilijkheidsgraad:
- Makkelijk
- Labels:
- Supermarktvriendelijk