Tomaten-linzensoep
Deze goedgevulde maaltijdsoep zit boordevol groenten en linzen en maakt een volwaardig avondmaal.
Ingrediënten
- 1 prei
- 3 paprika’s
- 2 teentjes knoflook
- 1 el sojasaus
- 1 el Italiaanse kruiden
- 1 blik tomatenblokjes op sap
- 1 l groentebouillon
- 2 blikken linzen (à 400 g), uitgelekt
Bereiding
Snijd de prei in ringen. Verhit de olie in een soeppan en bak de prei zo’n 5 minuten. Snijd ondertussen de paprika's in reepjes of blokjes. Voeg de paprika toe aan de pan en bak 5 minuten mee. Pers de knoflook uit en bak deze 1 minuut mee. Voeg sojasaus en Italiaanse kruiden toe en bak nog 1 minuut.
Voeg tenslotte de tomaten, bouillon en linzen erbij. Breng het geheel aan de kook en laat de soep 5 minuten zachtjes borrelen. Proef en breng op smaak met zout en peper. Serveer de soep in vier diepe kommen.
Serveer de soep eventueel met een vers afgebakken broodje.
- Menugang:
- Voorgerecht, Hoofdgerecht
- Keuken:
- Italiaans
- Type:
- Soep
- Seizoen:
- Lente, Herfst, Winter
- Gelegenheid:
- —
- Smaak:
- Kruidig, Hartig
- Allergieën en diëten:
- Notenvrij, Glutenvrij, Sojavrij, Pindavrij
- Moeilijkheidsgraad:
- Makkelijk
- Labels:
- Supermarktvriendelijk, Budgetvriendelijk