Nog 5 dagen tot de volgende VeganChallenge!
Deelnemers:
4
7
3
6

Tofu groente scramble

Tofu scramble is een lekker en veelzijdig hartig gerecht, dat je kan eten zoals je een roerei zou eten. Lekker bij brood als brunch!

< 15 minuten     2-Persoons
Menugang:
Brunch, Lunch, Ontbijt
Type:
Eivervanger
Keuken:
Brits, Frans, Fusion
Smaak:
Hartig, Kruidig
Moeilijkheidsgraad:
Makkelijk
Allergie en Dieet:
Glutenvrij, Notenvrij, Suikervrij
Supermarktvriendelijk:
Ja
Kindvriendelijk:
Ja

Ingrediënten

  • 2 eetlepels ketjap manis
  • 2 eetlepels maggi
  • ½ theelepel knoflookpoeder
  • ½ theelepel komijn
  • ½ theelepel kurkuma
  • ¼ theelepel cayennepeper
  • 1 pak (à 375 gram) tofu
  • groente naar keuze (bijvoorbeeld champignon en paprika)
  • 2 eetlepels olie
  • Bereiding

    Meng de ketjap, maggi, knoflookpoeder, komijn, kurkuma en cayennepeper in een grote kom. Kruimel de tofu erboven en meng goed. Snijd de groente. Verhit de olie en bak de tofu met de groente zo’n 5 minuten.

    Tip: Door de kruiden en specerijen te veranderen kun je je tofu scramble allerlei smaken geven. Bijvoorbeeld Italiaanse kruiden, gehaktkruiden of garam massala. Experimenteer ook eens edelgistvlokken (verkrijgbaar bij de natuurvoedingswinkel) en/of kala namak. Dit zogeheten 'zwarte zout' heeft een sterke smaak en geur die doet denken aan ei. Je kunt het vinden bij sommige toko's en het is tevens online verkrijgbaar.