Poffertjes

Wie heeft er geen warme herinneringen aan poffertjes? Als je die niet hebt, kun je ze nu creëren. Poffertjes maak je eenvoudig vegan met dit recept! Het zijn geen kleine pannenkoekjes, zoals sommigen denken, want poffertjes maak je met gistbeslag. Trek er dus een uurtje voor uit om het beslag te laten rijzen!

Poffertjes

Ingrediënten

Bereiding

Meng de gist met de bloem in een kom en klop er met de garde de sojamelk doorheen. Voeg zout en agavestroop toe. Bedek de kom met huishoudfolie of een theedoek en zet op een uur op een warme plek, zodat het deeg kan rijzen.

Als het goed is is je beslag nu zeker tweemaal zo groot. Roer even door met een garde. Verwarm je poffertjesijzer en bestrijk met wat margarine. Doe in elk kuiltje een theelepel beslag en bak ze mooi bruin. Serveer met poedersuiker en plantaardige margarine, deze vind je bij de biologische winkel.

Tip: Heerlijk met stoofpeertjes of een bolletje ijs erbij, zoals het heerlijke plantaardige ijs van Professor Grünschnabel.