Erwtensoep
Hollandser kan haast niet. Deze traditionele wintersoep is verwarmend op de koude dagen en vult goed! Wat je overhoudt, kan je ook (per portie) goed invriezen.
Ingrediënten
- 150 gram gedroogde groene erwten
- 150 gram gedroogde spliterwten
- 2,5 liter water
- 1 groentebouillontablet
- 1 kleine knolselderij
- 1 prei
- 1 winterpeen
- 1 ui
- 5 takjes selderijblad
Bereiding
Spoel de groene erwten en spliterwten af in een zeef of vergiet. Doe ze samen met 1 liter water en het bouillontablet in een grote pan en kook ongeveer 1 uur. Snijd intussen de knolselderij, winterpeen, ui, prei en het selderijblad in stukjes. Voeg deze na een uur toe, evenals de overige 1,5 liter water. Laat de soep nog minimaal 1,5 uur koken. Roer de soep regelmatig door.
Tip: Serveer met roggebrood. Lekker met hartig beleg zoals hummus, mosterd of
tofu scramble, maar ook met appelstroop of jam.
Vind je dat er rookworst bij hoort? In natuurvoedingswinkels is bijvoorbeeld rooktofu te koop, wat ook die typische gerookte smaak heeft.
- Menugang:
- Lunch, Hoofdgerecht
- Keuken:
- Hollands
- Type:
- Soep
- Seizoen:
- Winter
- Gelegenheid:
- —
- Smaak:
- Hartig
- Allergieën en diëten:
- Glutenvrij, Vrij van geraffineerde suikers, Koolhydraatarm, Notenvrij, Pindavrij, Sojavrij
- Moeilijkheidsgraad:
- Makkelijk
- Labels:
- Supermarktvriendelijk, Budgetvriendelijk