Wat is de VeganChallenge?

Tijdens de VeganChallenge daag jij jezelf uit om 1 maand lang een veganistische levensstijl te proberen. Je kunt natuurlijk ook anderen uitdagen dit samen met jou te doen.

Je kunt jouw VeganChallenge starten op elke dag van het jaar. Meedoen is helemaal gratis en je wordt tijdens de 30 dagen ook nog eens verwend met een nieuwsbrief vol informatie, recepten en andere feiten. De facebookpagina en het blog op de website van de VeganChallenge zijn up-to-date en loodsen je door je challenge heen.

Doel van de VeganChallenge

Het doel van de VeganChallenge is om het zoveel mogelijk mensen zo makkelijk mogelijk te maken om veganistisch te eten. Daarom zijn alle recepten in onze dagmenu’s geheel supermarkt-friendly. Je kunt er zelf natuurlijk altijd voor kiezen om je eigen vegan dagmenu samen te stellen, of om wel uitgebreid te gaan foodshoppen bij diverse bio-winkels of exotische toko’s.

We proberen onze recepten zo goed mogelijk te laten aansluiten bij het doorsnee Nederlandse eetpatroon, met hier en daar een spannend nieuw gerecht. Want de plantaardige keuken heeft zoveel meer te bieden dan een agv’tje (aardappels, groente & vegaburger)! Ook vinden wij het belangrijk om te laten zien dat je makkelijk vegan taart, koekjes en uitgebreide brunches kunt bereiden.

Wie zetten zich hiervoor in?

De VeganChallenge is een project van de Nederlandse Vereniging voor Veganisme, opgezet door een aantal gepassioneerde idealisten die graag een steen(tje) bijdragen aan een diervriendelijkere wereld. Wij doen dit op vrijwillige basis met een klein budget vanuit de vereniging.

Recepten voor alle soorten koks

Iedereen heeft zijn of haar eigen redenen om vegan te zijn. Dit is ook de insteek van de VeganChallenge. De informatie en recepten die wij met jullie delen, hebben dus als enige focus dat ze geen dierlijke producten bevatten. Verwacht dus bijvoorbeeld niet alleen maar gezonde recepten zonder suiker, olie of gluten. Want niet iedere vegan eet per definitie gezond. Wel geven we in de recepten vaak aan hoe je dingen kunt aanpassen om ze gezonder te maken. Mensen die last hebben van een allergie tegen bijvoorbeeld soja of noten, kunnen gemakkelijk naar recepten zoeken zonder deze ingrediënten.

Trakteer op taartjes!

De recepten en menu’s die wij bieden, zo dicht mogelijk bij het gemiddelde Nederlandse eetpatroon. Maar geef toe, juist met die lekkere vegan taartjes kun je mensen overtuigen dat veganistisch eten absoluut niet saai is.

Ook deinzen wij er niet voor terug soms een kant-en-klaar product op te nemen in onze recepten. Dit maakt het koken tenslotte soms gewoon makkelijker. Eigenlijk bieden we gewoon voor ieder wat wils. Er is een ruim aanbod voor zowel de creatieve als de minder creatieve koks.

Biologisch?

Het is een mooi streven om biologisch inkopen te doen, maar helaas nog niet toegankelijk voor een ieders portemonnee. Ons doel is om zoveel mogelijk mensen te laten kennismaken met een veganistisch eetpatroon, wat niet per se biologisch hoeft te zijn. Maar ook dit kun je natuurlijk vrij invullen.

Eet smakelijk!