Zwartebonen-pepitadip
Deze zwarte bonendip is heerlijk bij Mexicaanse maaltijden of om nacho’s in te dippen. Voor een lekkere lunch besmeer je wraps met de spread en top je deze af met knapperige sla en verse tomaatjes.
Ingrediënten
- 120 gram pompoenpitten
- 1 blik zwarte bonen (uitlekgewicht 240-265 gram), uitgelekt en afgespoeld
- 50 milliliter water
- Sap en rasp van 1 limoen
- 1 pepertje, fijngesneden
- ½ theelepel komijn
- ½ theelepel zout
- Cayennepeper naar smaak
Bereiding
Rooster de
pomoenpitten in een droge koekenpan. Doe alle ingrediënten in de keukenmachine en pureer tot een gladde dip. Voeg extra water toe indien nodig.
Tip: Ook lekker met verse koriander erdoor.
- Menugang:
- Lunch
- Keuken:
- Fusion
- Type:
- Sauzen & Spreads
- Seizoen:
- Herfst
- Gelegenheid:
- —
- Smaak:
- Hartig, Kruidig
- Allergieën en diëten:
- Glutenvrij, Notenvrij, Sojavrij, Vrij van geraffineerde suikers
- Moeilijkheidsgraad:
- Makkelijk
- Labels:
- Supermarktvriendelijk