Zwartebonen-pepitadip
Deze zwarte bonendip is heerlijk bij Mexicaanse maaltijden of om nacho’s in te dippen. Voor een lekkere lunch besmeer je wraps met de spread en top je deze af met knapperige sla en verse tomaatjes.
Ingrediënten
- 120 gr pompoenpitten
- 1 blik zwarte bonen (uitlekgewicht 240-265 gr)
- 50 ml water
- Sap en rasp van 1 limoen
- 1 pepertje
- ½ tl komijn
- ½ tl zout
- Cayennepeper naar smaak
Voor erbij:
- tortillachips
- verse koriander
Bereiding
Rooster de pomoenpitten in een droge koekenpan. Spoel de bonen af en laat uitlekken. Snijd de peper fijn. Doe alle ingrediënten in de keukenmachine en pureer tot een gladde dip. Voeg extra water toe indien nodig.
Serveer met (zelfgemaakte) tortillachips en verse koriander.
Tip: De dip is enkele dagen houdbaar in een afgesloten pot in de koelkast.
- Menugang:
- Bijgerecht
- Keuken:
- Latijns Amerikaans
- Type:
- Sauzen & Spreads
- Seizoen:
- Lente, Zomer, Herfst, Winter
- Gelegenheid:
- Borrel
- Smaak:
- Hartig, Kruidig
- Allergieën en diëten:
- Glutenvrij, Notenvrij, Sojavrij, Vrij van geraffineerde suikers
- Moeilijkheidsgraad:
- Makkelijk
- Labels:
- Supermarktvriendelijk