Zelfgemaakte granola
Bij de supermarkt vind je bepaalde merken muesli zonder dierlijke ingrediënten, maar muesli is ook makkelijk zelf te maken met dit recept. Je kunt er mee variëren zoals je lekker vindt.
Ingrediënten
- 400 gram havermout
- 50 gram amandelschaafsel
- 100 gram gebroken walnoten
- 150 gram pompoenpitten
- 2 theelepels kaneel
- Snuf nootmuskaat
- 200 gram (suikervrije) appelmoes
- 150 milliliter agave- of maple siroop
- 2 theelepels vanilla extract
- Snufje zout
- optioneel: gedroogd fruit (let op dat het geen honing bevat)
Bereiding
Verwarm de oven voor op 140 graden en bedek twee bakplaten met bakpapier.
Meng in een grote kom de havermout met de amandelen, walnoten, pompoenpitten, kaneel en nootmuskaat. Meng in een aparte kom de appelmoes met de agavesiroop, vanille en het zout. Roer de twee mengsels vervolgens goed door elkaar en verspreid over de bakplaten in een dunne laag.
Bak ongeveer 50-60 minuten terwijl je elk kwartier even doorroert.
Je kan de granola prima een paar dagen bewaren in een afgesloten pot en opsmullen met
plantaardige melk of
plantaardige yoghurt.
Tip: Vervang de walnoten eens door pecannoten voor de variatie. Ook lekker met een snuf kardemom erdoor!
- Menugang:
- Ontbijt
- Keuken:
- Centraal- / Oost-Europees
- Type:
- Cereal
- Seizoen:
- —
- Gelegenheid:
- —
- Smaak:
- Zoet
- Allergieën en diëten:
- Glutenvrij, Pindavrij, Sojavrij
- Moeilijkheidsgraad:
- Makkelijk
- Labels:
- Supermarktvriendelijk