Zelfgemaakte granola
Bij de supermarkt vind je bepaalde merken ontbijtgranen zonder dierlijke ingrediënten, maar granola is ook makkelijk zelf te maken met dit recept.
Ingrediënten
- 400 gr havermout
- 50 gr amandelschaafsel
- 100 gr gebroken walnoten
- 150 gr pompoenpitten
- 2 tl kaneel
- Snuf nootmuskaat
- 200 gr (suikervrije) appelmoes
- 150 ml agave- of maple siroop
- 2 tl vanille-extract
- Snufje zout
- optioneel: gedroogd fruit (let op dat het geen honing bevat)
Bereiding
Verwarm de oven voor op 140 graden en bedek twee bakplaten met bakpapier.
Meng in een grote kom de havermout met de amandelen, walnoten, pompoenpitten, kaneel en nootmuskaat. Meng in een aparte kom de appelmoes met de agavesiroop, vanille en het zout. Roer de twee mengsels vervolgens goed door elkaar en verspreid over de bakplaten in een dunne laag.
Bak ongeveer 50-60 minuten terwijl je elk kwartier even doorroert.
Je kan de granola een week bewaren in een afgesloten pot en opsmullen met plantaardige melk of plantaardige yoghurt.
Tip: Vervang de walnoten eens door pecannoten voor de variatie. Ook lekker met een snuf kardemom erdoor!
- Menugang:
- Ontbijt
- Keuken:
- Brits / Amerikaans, Centraal- / Oost-Europees, Europees
- Type:
- Cereal
- Seizoen:
- Lente, Zomer, Herfst, Winter
- Gelegenheid:
- —
- Smaak:
- Zoet
- Allergieën en diëten:
- Glutenvrij, Pindavrij, Sojavrij
- Moeilijkheidsgraad:
- Gemiddeld
- Labels:
- Supermarktvriendelijk