Wortel-sinaasappelsalade
Deze wortelsalade zet je in een handomdraai op tafel. De sinaasappel geeft het een verrassende frisse twist!
Ingrediënten
- 450 gram dun gesneden wortelreepjes
- 1 sinaasappel
- 4 theelepels agavesiroop
- 2 eetlepels sesamolie
- peper en zout
- 2 eetlepels sesamzaadjes
Bereiding
Doe 450 gram dun gesneden wortelreepjes in een grote kom. Rasp 1 sinaasappel, en pers hem daarna uit.
Doe de rasp en het sap in een schaaltje. Doe er 4 theelepels agavesiroop, 2 eetlepels olie, een beetje zout en een beetje peper bij en roer goed door elkaar. Je hebt nu een dressing.
Zet een koekenpan op het vuur en doe er geen olie of boter, maar wel 2 eetlepels sesamzaadjes in. Bak de sesamzaadjes lichtbruin. Schud de pan af en toe heen en weer zodat de sesamzaadjes aan alle kanten een kleurtje krijgen. Laat ze vervolgens even afkoelen.
Doe de wortelreepjes in de grote kom, giet de dressing erover en bestrooi met de sesamzaadjes.
Tip: Voeg wat geroosterde noten zoals cashewnoten en paranoten toe om er een vullende maaltijd van te maken. Ook lekker met vers geroosterd volkoren brood erbij!
- Menugang:
- Lunch, Bijgerecht
- Keuken:
- Fusion
- Type:
- Salade, Fruitsalade
- Seizoen:
- Lente, Zomer
- Gelegenheid:
- Koningsdag
- Smaak:
- Fris, Zoet
- Allergieën en diëten:
- Raw, Pindavrij, Notenvrij, Sojavrij, Glutenvrij, Vrij van geraffineerde suikers
- Moeilijkheidsgraad:
- Gemiddeld
- Labels:
- Supermarktvriendelijk