Winterse kleurige salade
Deze betrekkelijk eenvoudige, frisse salade voor bij het kerstmenu is gedeeltelijk tevoren te maken; je laat rode kool en winterpeen een paar uur marineren in de dressing voordat je ze op de sla-bladeren drapeert.
Ingrediënten
- 400 gram rauwe rode kool, geschaafd of zeer fijn gesneden
- 400 gram winterpeen, geschaafd of geraspt
- 8 eetlepels olijf-, sesam- of lijnzaadolie
- 8 eetlepels balsamicoazijn
- een klein rood uitje, fijngesnipperd
- 1 sinaasappel, in stukjes gesneden
- peper en zout
- 400 gram rucola, veldsla of winterpostelein of een mengsel van alle drie
- rasp van een onbespoten sinaasappel
- optioneel: eetbare bloemen zoals viooltjes, of geroosterd sesamzaad of fijngehakte walnoten.
Bereiding
Vermeng rode kool en peen met olie, azijn, ui, sinaasappelstukjes en wat peper en zout. Zet koel weg en laat 2 tot 6 uur marineren.
Drapeer dan de sla-bladeren op een schotel of op de individuele borden en leg het kool-peenmengsel er op. Versier nog met wat rasp van een sinaasappel en eventueel bloemen, sesamzaad of walnoten.
- Menugang:
- Lunch, Voorgerecht, Bijgerecht
- Keuken:
- Fusion
- Type:
- Salade
- Seizoen:
- Herfst, Winter
- Gelegenheid:
- Sinterklaas, Kerst, Halloween
- Smaak:
- Zoetzuur, Fris
- Allergieën en diëten:
- Notenvrij, Vrij van geraffineerde suikers, Sojavrij, Raw, Pindavrij, Koolhydraatarm, Glutenvrij
- Moeilijkheidsgraad:
- Makkelijk
- Labels:
- Supermarktvriendelijk, Budgetvriendelijk