Walnoten-champignonpaté

Dankzij de overdaad aan walnoten en champignons heeft deze paté een volle smaak die goed past bij herfst en winter. Niet alleen lekker voor op de boterham, maar ook voor op toastjes als je visite hebt.

Walnoten-champignonpaté

Ingrediënten

Bereiding

Rooster de walnoten kort in een droge pan, een kleine 5 minuten (roer regelmatig). Doe ze alvast in de keukenmachine.

Snijd de ui fijn. Verhit de olie en fruit de ui 3-5 minuten. Pers de knoflook erboven uit (snij ook de restjes fijn!) en voeg samen met tijm, dragon, zout en peper toe. Bak dit een minuutje. Snijd intussen de champignons. Voeg de champignons toe en bak 7-10 minuten, totdat ze zacht zijn (zet eventueel het vuur lager).

Maal de walnoten tot kruimels. Voeg het champignonmengsel samen met de balsamico azijn, olijfolie en witte bonen toe. Pureer tot een spread. Voeg indien nodig voeg wat water toe.

Tip: In natuurvoedingswinkels vind je vele variaties in plantaardige patés. Kijk eens rond, en ontdek jouw favoriete smaak.