Waldorfsalade
Deze frisse salade is zeer geschikt om mee te nemen naar een picknick. Hij is ook erg lekker met zelfgemaakte rösti’s.
Ingrediënten
Voor de salade:
- 6 middelgrote stengels bleekselderij
- 100 gr sla naar keuze (ik gebruikte romaine sla)
- 50 gr walnoten
- 2 groene appels (Granny Smith)
- 300 gr groene druiven en/of eventueel 1-2 mandarijnen
- verse bieslook (naar smaak)
- eventueel 50 gr. rozijnen
Voor de dressing:
- 2 el vegan mayonnaise
- 1 volle theelepel Dijonmosterd
- 150 ml sojayoghurt
- 1 teentje geperste knoflook
- Sap van een ½ limoen of citroen
- Rasp van een ½ limoen
- Peper en zout naar smaak
Bereiding
Was de druiven, appels en bleekselderij. Snijd de appels en bleekselderij in kleine stukjes en halveer de druiven.
Snijd de bieslook fijn. Doe alles in een kom, eventueel samen met partjes mandarijn en rozijnen.
Meng in een aparte kom alle ingrediënten voor de dressing.
Verdeel de sla over de borden en leg het bleekselderij-mengsel en de walnoten daarop. Voeg naar smaak peper en zout toe. Serveer de dressing erbij.
Tips
- Het is ook lekker om de walnoten kort te roosteren voordat je ze toevoegt.
- In plaats van rozijnen kun je ook cranberry’s gebruiken.
- Menugang:
- Bijgerecht
- Keuken:
- —
- Type:
- —
- Seizoen:
- Lente, Zomer
- Gelegenheid:
- —
- Smaak:
- —
- Allergieën en diëten:
- Glutenvrij, Koolhydraatarm, Pindavrij, Raw, Vrij van geraffineerde suikers
- Moeilijkheidsgraad:
- Makkelijk
- Labels:
- —