Wafels
Voor dit recept heb je een wafelijzer nodig. Heb je dit niet? Dan kun je dit recept ook gebruiken om zoete pannenkoeken mee te bakken.
Ingrediënten
- 250 gram bloem
- 1 eetlepel bakpoeder
- 50 gram suiker
- ¼ theelepel zout
- 300 milliliter rijstmelk
- 1 eetlepel (appelcider)azijn
- Sap van 1 sinaasappel (optioneel)
- 3 eetlepels zonnebloemolie
- ½ theelepel vanille extract
- Poedersuiker, agavesiroop, vers fruit
Bereiding
Verhit het wafelijzer.
Doe alle ingrediënten in een ruime kom en roer goed door. Doe wat olie op het wafelijzer (met een spray of kwastje). Vul het wafelijzer voor ongeveer 2/3
e met beslag en bak tot de wafels aan beide kanten bruin zijn. Het ligt aan het wafelijzer hoe lang dit duurt, meestal tussen de 5 en 10 minuten.
Serveer de wafels met poedersuiker, agavesiroop en vers fruit.
Tip: Heerlijk met opgeklopte
vegan slagroom erbij!
- Menugang:
- Brunch, Lunch, Tussendoor
- Keuken:
- Brits / Amerikaans
- Type:
- Pannenkoeken & Wafels
- Seizoen:
- —
- Gelegenheid:
- Verjaardag
- Smaak:
- Zoet
- Allergieën en diëten:
- Notenvrij, Sojavrij
- Moeilijkheidsgraad:
- Makkelijk
- Labels:
- Supermarktvriendelijk