Vietnamese pannenkoek (Banh Xeo)
Deze Vietnamese pannenkoek heeft wat weg van een omelet. Varieer naar wens met de vulling (hartig of zoet) en de garnering voor een feestje op je bord.
-
Menugang:
Lunch | Hoofdgerecht
-
30-60 minuten
-
2-3 personen
-
Printen
- Allergieën en diëten:
- Glutenvrij, Pindavrij, Sojavrij, Vrij van geraffineerde suikers
- Moeilijkheidsgraad:
- Gemiddeld
Ingrediënten
Voor 4 pannenkoeken:
- 240 gr rijstmeel
- 2 el maismeel
- 240 ml kokosmelk
- 240 ml koud water
- 1,5 tl kurkuma
- 1 tl suiker
- 1/4 tl zout
- snufje versgemalen peper
Voor de vulling:
- 100 gr champignons
- 1 paprika
- 1/2 Chinese kool
- 1 rode ui
- 200 gr gerookte tofu
Voor de garnering:
- bosje verse koriander
- handje taugé
Bereiding
Mix alle ingrediënten voor het pannenkoekenbeslag in een kom en laat het even staan. Je kunt het ook al iets van te voren maken en in de koelkast bewaren.
Snijd alle groenten fijn. Snijd de tofu in blokjes.
Verhit wat olie in een koekenpan en giet een kwart van het beslag in de koekenpan. Haal de pan gelijk van de warmtebron en verspreid het beslag met een draaiende beweging over de koekenpan. Zet de pan terug. Bak de pannenkoek 2 minuten en voeg dan wat van het groentemengsel toe. Zet een deksel op de koekenpan. Bak enkele minuten tot de groente gaar is en de pannenkoek goudbruin en knapperig. Klap de pannenkoek dubbel met een spatel en serveer hem op een bord met eventueel wat verse kruiden. Herhaal dit tot je vier pannenkoeken hebt.
Tip: Voor een boost in eiwitten kun je het rijstmeel vervangen door kikkererwtenmeel.