Vegan Foe Yong Hai

In het originele recept Foe Yong Hai draait het gerecht om kippenei. In de vegan versie creëer je een vergelijkbare structuur met tofu. De saus is kruidig en niet te zoet. Geniet van deze zelfgemaakte fake-away!

Vegan Foe Yong Hai

Ingrediënten

Voor de 'omelet':

Voor de saus:

Voor erbij:

Bereiding

Spoel de tofu af en druk tussen je handen het vocht eruit. Prak de tofu fijn in een diep bord of in een kom.

Was en snijd de prei, champignons, bosui en knoflook.

Verwarm een laagje sesam- of arachideolie in een wok of diepe koekenpan. Bak de tofu circa 10 minuten tot deze lichtbruin kleurt. Voeg 1 tl kala namak toe en optioneel 1 tl kurkuma voor de kleur.

Voeg vervolgens de prei, champignons, bosui en knoflook toe en bak deze ongeveer 10 minuten tot ze gekleurd zijn en een groot deel van het vocht verdampt is.

Breng het geheel op smaak met zout en peper. Voeg vervolgens de kokosmelk toe. Roer het goed om en laat het geheel op laag vuur zacht pruttelen.

Kook de rijst volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.

Verwarm voor de saus wat olie in een steelpan en voeg 2 theelepels Chinees kruidenpoeder toe. Bak de kruiden 1-2 minuten. Meng de maïzena met een eetlepel water en voeg dit mengsel toe aan de pan. Voeg de tomatenpassata erbij en laat de saus zacht doorkoken. Voeg vervolgens de gembersiroop, sambal, ketjap en bruine suiker toe en laat even meekoken. Proef en voeg eventueel meer gembersiroop toe voor een wat zoetere saus of sambal voor meer pit.

Schik de rijst op een bord en leg het tofu-groentenmengsel ernaast. Giet tot slot de rode saus eroverheen. Eventueel kun je het gerecht met bosui garneren.