Vegan filet americain
Deze plantaardige filet americain van Daniëlle Rozeboom's blog plantaardigheidjes is heerlijk op brood of toastjes.
-
Menugang:
-
-
< 15 minuten
-
5-6 personen
-
Printen
- Allergieën en diëten:
- Notenvrij, Pindavrij, Raw
- Moeilijkheidsgraad:
- Makkelijk
Ingrediënten
- 6 rijstwafels
- 1 klein blikje tomatenpuree
- 2 x de hoeveelheid water die past in het lege blikje tomatenpuree
- 1 el olijfolie
- ½ tl uienpoeder
- ½ tl normale of zoete paprikapoeder
- mespuntje nootmuskaat
- mespuntje foelie
- 1½-2 el veganaise
- 1 el sojasaus
- scheutje vegan worcestersaus
- vers gemalen zwarte peper
Bereiding
Verkruimel de rijstwafels in een schaal. Meng alle overige ingrediënten erdoor. Proef en pas de kruiden eventueel aan naar je eigen smaak. Vind je het niet smeuïg genoeg, voeg dan meer water of meer
veganaise toe.
Tip: Het is lekker om de kruiden een paar uur in te laten trekken, maar je kunt de filet americain beter dezelfde dag opeten.