Chocolademousse
Een smaakvol dessert dat gemakkelijk van tevoren te maken is. Succes gegarandeerd bij de hele familie; dit lust iedereen!
Ingrediënten
- -250 ml opklopbare slagroom
- - 75 ml plantaardige melk
- - 20 gram suiker
- - 1 theelepel custard poeder
- - 125 gram pure chocolade (of 150 gram melkchocolade, of 175 gram witte chocolade)
Bereiding
Klop de slagroom stijf en zet koud.
Hak de chocolade fijn en doe in een mengkom.
Doe de melk met de suiker in een pannetje en breng aan de kook. Vermeng de custard met een eetlepel water en voeg al roerende toe tot de melk zo dik is als vla.
Giet het custardmengsel op de chocolade en roer tot deze volledig gesmolten is en je een mooie gladde massa hebt.
Als deze niet te warm is, (minder dan lauw maar niet koud) pak je een schep opgeslagen room en doe deze bij de chocolade. Meng tot dit volledig is opgenomen. Dan doe je de chocolade bij de overgebleven opgeklopte slagroom. Spatel voorzichtig door tot het gelijkmatig is verdeeld. Als je te hard mengt heb je namelijk kans op schiften.
- Menugang:
- Dessert
- Keuken:
- Brits / Amerikaans, Frans
- Type:
- Dessert
- Seizoen:
- Lente, Zomer, Herfst, Winter
- Gelegenheid:
- Ramadan / Suikerfeest, High Tea, Verjaardag, Kerst, Potluck
- Smaak:
- Zoet, Romig
- Allergieën en diëten:
- Glutenvrij, Notenvrij, Pindavrij
- Moeilijkheidsgraad:
- Makkelijk
- Labels:
- Budgetvriendelijk, Supermarktvriendelijk