Traybake met gnocchi en courgette
Voor dit gerecht heb je slechts een ovenschaal nodig, dus je hoeft maar weinig af te wassen. Je kunt er natuurlijk een salade bij maken, bijvoorbeeld deze wortel-sinaasappelsalade.
Ingrediënten
Voor de traybake:
- 1 citroen
- 160 gram kipstukjes
- 3-5 eetlepels vegan pesto
- 1 grote courgette of 2 kleinere
- 500 g gnocchi
- cayennepeper
- 3 el olie
- 1 paprika (optioneel)
- bakje cherrytomaatjes (optioneel)
Voor de topping:
- 100 gram vegan crème fraîche
- rasp van de citroen en het overige sap
Bereiding
Voorbereiding: 5 minuten - bereidingstijd: 20 minuten
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Was de citroen en rasp de schil. Zet de citroenrasp apart. Pers daarna de citroen uit. Meng de kipstukjes met 1 el citroensap en de pesto.
Snijd de courgette in halve cirkels van ongeveer 0,5 cm dik.
Verspreid de courgette, kipstukjes en gnocchi over een met bakpapier bedekte bakplaat of in een grote ovenschaal. Besprenkel met olie en bestrooi met cayennepeper. Bak in het midden van de oven in ca 20 minuten gaar. Schep alles na 10 minuten om.
Meng voor de topping de citroenrasp en 1 el citroensap met de crème fraîche en breng op smaak met peper en zout.
Serveer de traybake in een diepe kom en schep er een lepel topping overheen.
Tip: Voeg eventueel in de laatste 10 minuten oventijd stukjes paprika of cherrytomaatjes toe voor wat extra vitaminen.
- Menugang:
- Hoofdgerecht
- Keuken:
- Italiaans
- Type:
- Pasta
- Seizoen:
- —
- Gelegenheid:
- —
- Smaak:
- —
- Allergieën en diëten:
- Notenvrij, Pindavrij
- Moeilijkheidsgraad:
- Makkelijk
- Labels:
- Budgetvriendelijk, Supermarktvriendelijk