Tomatensoep met gegrilde paprika
Deze bijzondere tomatensoep heeft extra pit door de toevoeging van de gegrilde paprika’s. Je kunt paprika’s natuurlijk ook zelf grillen in de oven en vervolgens pellen en aan de soep toevoegen.
Ingrediënten
- 1 rode ui
- 1 teentje knoflook
- 1 pot gegrilde paprika’s
- 750 gram tomaten
- 2 blikjes tomatenpuree (à 68 gram)
- 250 ml groentebouillon
- 2 handjes verse basilicum (of peterselie)
Bereiding
Snipper de ui en snijd de tomaten in blokjes. Snijd de gegrilde paprika in stukjes. Bewaar het vocht uit de pot met paprika's.
Verhit 1 el olijfolie in een soeppan en fruit hierin de ui 3 minuten. Pers knoflook erboven uit en bak 1 minuut mee. Voeg de stukjes paprika toe en bak nog 2 minuten mee. Voeg tomatenblokjes, tomatenpuree, opgevangen paprikavocht en groentebouillon toe. Breng aan de kook, zet het vuur laag en laat 15 minuten zachtjes koken.
Voeg de basilicum toe en pureer de soep met een staafmixer. Breng op smaak met peper en zout en garneer met verse kruiden naar keuze.
Tip: Varieer in de verse kruiden die je gebruikt, neem bijvoorbeeld eens tijm, peterselie of rozemarijn.
- Menugang:
- Voorgerecht
- Keuken:
- Italiaans
- Type:
- Soep
- Seizoen:
- Lente, Zomer, Herfst, Winter
- Gelegenheid:
- —
- Smaak:
- Hartig
- Allergieën en diëten:
- Glutenvrij, Koolhydraatarm, Notenvrij, Pindavrij, Sojavrij
- Moeilijkheidsgraad:
- Gemiddeld
- Labels:
- Budgetvriendelijk, Supermarktvriendelijk