Tomatensoep met gegrilde paprika
Deze bijzondere tomatensoep heeft extra pit door de toevoeging van de gegrilde paprika’s. Je kunt paprika’s natuurlijk ook zelf grillen in de oven en vervolgens pellen en aan de soep toevoegen.
Ingrediënten
- 1 eetlepel olijfolie
- 1 rode ui, in blokjes
- 1 teentje knoflook
- 1 pot gegrilde paprika’s
- 750 gram tomaten
- 2 blikjes tomatenpuree (à 68 gram)
- 250 milliliter groentebouillon
- 2 handjes verse basilicum (of peterselie)
Bereiding
Snipper de ui en snijd de tomaten in blokjes. Bewaar het vocht van de paprika's en snijd deze ook in stukjes. Verhit de olijfolie in een soeppan en fruit hierin de ui 3 minuten. Pers knoflook erboven uit en bak 1 minuut mee. Voeg de stukjes paprika toe en bak nog 2 minuten mee. Voeg tomatenblokjes, tomatenpuree, opgevangen paprikavocht en groentebouillon toe. Breng aan de kook, zet het vuur laag en laat 15 minuten zachtjes koken. Doe de basilicum erbij en pureer de soep met een staafmixer. Breng op smaak met peper en zout en garneer met verse kruiden naar keuze.
Tip: Varieer in de verse kruiden die je gebruikt, neem bijvoorbeeld eens tijm, peterselie of rozemarijn.
- Menugang:
- Lunch, Voorgerecht
- Keuken:
- Italiaans
- Type:
- Soep
- Seizoen:
- —
- Gelegenheid:
- —
- Smaak:
- Hartig
- Allergieën en diëten:
- Glutenvrij, Koolhydraatarm, Notenvrij, Pindavrij, Sojavrij
- Moeilijkheidsgraad:
- Gemiddeld
- Labels:
- Budgetvriendelijk, Supermarktvriendelijk