Tofuscramble met tomaat en basilicum
Deze Mediterrane scramble vormt een lekkere brunch. Zwart zout, ook wel kala namak, is een bijzonder zout. Dankzij het hoge zwavelgehalte smaakt het naar ei! Je kunt het dan ook gebruiken in ei-vervangende gerechten. Je vindt het bij toko’s en vegan webshops. Als je het niet kunt vinden, kun je ook gewoon zout nemen.
Ingrediënten
- 1 eetlepel olijfolie
- 1 teentje knoflook
- 3 bosuitjes, in schuine ringetjes
- 1 pak tofu (375 gram), uitgelekt
- ½ theelepel geelwortel (kurkuma)
- 1 theelepel (zwart) zout
- 1 eetlepel rode wijnazijn
- 1 eetlepel tomatenpuree
- 4 tomaten, in partjes
- Handje verse basilicumblaadjes, grof gesneden
Bereiding
Verhit de olie in een ruime pan, pers de knoflook erboven uit en bak samen met de bosui 1 minuut. Verkruimel de
tofu boven de pan en voeg geelwortel & zout toe. Roerbak zo’n 5 minuten. Voeg dan de rode wijnazijn en tomatenpuree toe. Roer door en laat even intrekken. Voeg de tomaten toe en bak nog 2 minuten mee. Roer de basilicumblaadjes er vlak voor het serveren door.
Tip: lekker met een versgebakken stuk ciabatta en groene bladgroenten (zoals rucola) erbij.
- Menugang:
- Ontbijt, Brunch, Lunch
- Keuken:
- Fusion
- Type:
- Eivervanger
- Seizoen:
- Zomer
- Gelegenheid:
- —
- Smaak:
- Hartig, Kruidig
- Allergieën en diëten:
- Glutenvrij, Notenvrij, Vrij van geraffineerde suikers
- Moeilijkheidsgraad:
- Gemiddeld
- Labels:
- Budgetvriendelijk, Supermarktvriendelijk