Tofuscramble met tomaat en basilicum
Deze Mediterrane scramble vormt een lekkere brunch. Zwart zout, ook wel kala namak, is een bijzonder zout. Dankzij het hoge zwavelgehalte smaakt het naar ei. Je kunt het dan ook gebruiken in ei-vervangende gerechten. Als je het niet kunt vinden, kun je ook fijn tafelzout nemen.
Ingrediënten
- 375 gr tofu
- 1 teentje knoflook
- 3 bosuitjes
- ½ tl kurkuma
- 1 tl zout of kala namak
- 4 tomaten
- Handje verse basilicumblaadjes
- 1 el rode wijnazijn
- 1 el tomatenpuree
Bereiding
Laat de tofu uitlekken. Snijd de bosui in schuine ringetjes. Verhit 1 el olijfolie in een ruime pan, pers de knoflook erboven uit en bak samen met de bosui 1 minuut. Verkruimel de tofu boven de pan en voeg kurkuma en zout of kala namak toe. Roerbak zo’n 5 minuten.
Snijd ondertussen de tomaten in partjes. Hak de basilicum grof.
Voeg dan de rode wijnazijn en tomatenpuree toe aan de tofu. Roer door en laat even intrekken. Voeg de tomaten toe en bak nog 2 minuten mee. Roer de basilicumblaadjes er vlak voor het serveren door.
Tip: Serveer met een versgebakken stuk ciabatta en groene bladgroenten (zoals rucola).
- Menugang:
- Ontbijt, Brunch, Lunch
- Keuken:
- Fusion
- Type:
- Eivervanger
- Seizoen:
- Zomer
- Gelegenheid:
- —
- Smaak:
- Hartig, Kruidig
- Allergieën en diëten:
- Glutenvrij, Notenvrij, Pindavrij, Vrij van geraffineerde suikers
- Moeilijkheidsgraad:
- Gemiddeld
- Labels:
- Budgetvriendelijk, Supermarktvriendelijk