Toast met Welsh kaassaus

Dit gerecht is afkomstig uit Wales: warme kaassaus geserveerd op geroosterd brood. De saus wordt verrijkt met verschillende kruiden en specerijen. Het is een lekker en eenvoudig te maken gerecht dat het beste met geroosterd zuurdesem brood geserveerd kan worden.

Toast met Welsh kaassaus

Ingrediënten

Bereiding

Snijd de knoflook fijn. Smelt de boter in een steelpan op laag vuur en voeg de knoflook toe. Bak deze lichtbruin.

Voeg dan 1 eetlepel bloem toe en roer goed. Je hebt nu een roux. Voeg een snuf zout, witte peper naar smaak en de nootmuskaat toe en bak de kruiden even mee.

Voeg vervolgens de kaas en room toe en blijf roeren tot de kaas gesmolten is. Voeg dan de wijn toe voor een verfijnde smaak aan het gerecht. De kaassaus moet de dikte hebben van een fondue. Voeg meer plantaardige melk toe als het geheel te dik wordt.

Rooster ondertussen de boterhammen.

Voeg de gedroogde bieslook toe aan de kaassaus en neem de pan van het vuur. Leg elke boterham op een bord en giet de saus eroverheen.