Tagliatelle met champignonroomsaus
Deze heerlijk romige pasta is het ultieme comfortfood. Maak je eigen roomsaus van geroosterde walnoten en rijstmelkroom! Je kunt natuurlijk ook kiezen voor soja- of haverroom, die laatste vind je bij de biologische winkel.
Ingrediënten
- 100 gram walnoten
- 200 milliliter rijstroom
- 2 eetlepels extra vierge olijfolie
- 1 eetlepel vloeibare plantaardige margarine
- 1 ui, fijngesneden
- 2 teentjes knoflook
- 400 gram gemengde paddenstoelen (of champignons), in plakjes
- 2 theelepels tijm
- 30 gram verse peterselie, fijngesneden
- 1 pak diepvriesspinazie (450 gram), liefst al ontdooid
- 300 gram tagliatelle (let op of het vegan is!)
Bereiding
Rooster de walnoten in een droge koekenpan. Doe ¾ van de noten in de keukenmachine en pureer samen met de rijstroom tot een egale massa. Verhit de olijfolie en margarine in een ruime pan en fruit de ui 5 minuten. Pers de knoflook erboven uit en voeg de paddenstoelen met de tijm toe. Zet het vuur wat hoger en bak 3 minuten tot de paddenstoelen vocht beginnen te verliezen. Zet het vuur laag en laat 10 minuten zachtjes koken. Voeg de walnootroom toe met de peterselie en spinazie en laat nog 3 minuten zachtjes sudderen.
Bereid ondertussen de tagliatelle volgens de aanwijzingen op de verpakking. Serveer de tagliatelle met de roomsaus en garneer met de achtergehouden walnoten en eventueel nog wat verse peterselie.
Twist
Dit gerecht bevat weinig (variatie in) groente en oogst wat kleurloos. Vul daarom de maaltijd aan met groene groente naar keuze (bijvoorbeeld broccoli, prei of erwtjes) of serveer naast de maaltijd een verse salade met groene bladgroenten. Varieer ook eens met de noten, vervang de walnoten bijvoorbeeld door amandelen of cashewnoten.
- Menugang:
- Hoofdgerecht
- Keuken:
- Italiaans
- Type:
- Pasta
- Seizoen:
- —
- Gelegenheid:
- —
- Smaak:
- Hartig, Kruidig
- Allergieën en diëten:
- —
- Moeilijkheidsgraad:
- Makkelijk
- Labels:
- Budgetvriendelijk, Supermarktvriendelijk