Stoofperen met chocoladesaus

Een feestelijk toetje, dat toch niet erg bewerkelijk is! Terwijl de stoofperen koken vult de zoete geur je hele huis en brengt het in een knusse wintersfeer. De chocoladesaus bestaat uit fijngehakte chocolade, die op de nog warme peren vanzelf smelt.

Stoofperen met chocoladesaus

Ingrediënten

Bereiding

Snijd de stoofperen in kwarten. Schil die en haal de klokhuizen er uit. Doe in een pan met een bodem water en het kaneelstokje. Breng aan de kook en laat een minuut of 30 koken, of tot de peren zacht zijn.

Leg in de tussentijd de reep chocolade op een snijplank. Neem een lang mes en druk/snijd hiermee rustig de reep in kleine brokjes.

Schep de peertjes met een schuimspaan uit de pan om geen vocht mee te krijgen, en verdeel ze over zoveel schaaltjes als er eters zijn. Strooi dan de chocola erover. Zet er eventueel een dekseltje op om gedurende 1 à 2 minuten de chocola te laten smelten. Serveer dan, eventueel nog bestrooid met wat geroosterde amandelen.