Sticky toffee pudding

Een echt brits nagerecht om je vingers bij af te likken. Het lekkerst eet je deze pudding lauwwarm met een bolletje Vegan vanille ijs.

Ingrediënten

Voor de cake

Toffee Saus:

Bereiding

Werkwijze voor de cake:
Verwarm de oven voor op 180C.
Bekleed een ondiep cakevorm van 20 x 20 cm met bakpapier.
Halveer de dadels en doe ze in een steelpannetje samen met de sojamelk en het water. Laat sudderen tot de dadels zacht zijn.
Haal van het vuur en roer het baksoda erdoor (dat gaat schuimen als je het aan het dadelmengsel toevoegt!)
Laat het mengsel afkoelen.

Klop de margarine en de suiker tot een romig geheel.
Voeg het dadelmengsel toe en roer erdoor.
Voeg de bloem, de gember en kaneel toe en roer nogmaals goed door.
Schep het mengsel in de ingevette bakvorm (of bekleed deze met bakpapier zodat je de cake er weer goed uit kunt halen).
Bak 30 minuten in de voorverwarmde oven.

Werkwijze voor de saus:
Doe alle ingrediƫnten voor de saus in een steelpannetje en warm de saus op. Goed blijven roeren.

Prik de pudding helemaal in en giet de helft van de hete toffeesaus over de pudding.
Serveer de rest van de saus bij de pudding. Ook heel lekker om nog een bolletje vegan ijs er bij te serveren!
Dit recept is afkomstig van de VeganChallenge