Sticky toffeepudding
Een echt brits nagerecht om je vingers bij af te likken. Het lekkerst eet je deze pudding lauwwarm met een bolletje Vegan vanille ijs.
Ingrediënten
Voor de cake
- 250 ml soja melk (of andere plantaardige melk naar keuze)
- 100 ml water
- 200 gram zachte dadels
- 1 theelepel baksoda (baking soda)
- 115 gram zachte margarine
- 115 gram licht bruine basterd suiker
- 200 gram zelf rijzend bakmeel
- 1/2 theelepel gember
- 1 theelepel kaneel
Toffee Saus:
- 75 gram zachte margarine
- Zakje vanille suiker
- 50 ml soja melk (of andere plantaardige melk naar keuze)
- 20 ml maple siroop
- 20 gram licht bruine basterd suiker
Bereiding
Werkwijze voor de cake:
Verwarm de oven voor op 180C.
Bekleed een ondiep cakevorm van 20 x 20 cm met bakpapier.
Halveer de dadels en doe ze in een steelpannetje samen met de sojamelk en het water. Laat sudderen tot de dadels zacht zijn.
Haal van het vuur en roer het baksoda erdoor (dat gaat schuimen als je het aan het dadelmengsel toevoegt!)
Laat het mengsel afkoelen.
Klop de margarine en de suiker tot een romig geheel.
Voeg het dadelmengsel toe en roer erdoor.
Voeg de bloem, de gember en kaneel toe en roer nogmaals goed door.
Schep het mengsel in de ingevette bakvorm (of bekleed deze met bakpapier zodat je de cake er weer goed uit kunt halen).
Bak 30 minuten in de voorverwarmde oven.
Werkwijze voor de saus:
Doe alle ingrediënten voor de saus in een steelpannetje en warm de saus op. Goed blijven roeren.
Prik de pudding helemaal in en giet de helft van de hete toffeesaus over de pudding.
Serveer de rest van de saus bij de pudding. Ook heel lekker om nog een bolletje vegan ijs er bij te serveren!
- Menugang:
- Dessert
- Keuken:
- Brits / Amerikaans
- Type:
- Koek, Cake & Crumble, Dessert
- Seizoen:
- Lente, Zomer, Herfst, Winter
- Gelegenheid:
- High Tea, Kerst
- Smaak:
- Zoet, Kruidig
- Allergieën en diëten:
- Notenvrij
- Moeilijkheidsgraad:
- Makkelijk
- Labels:
- Supermarktvriendelijk