Spruitjesroerbak met gember en appel
Spruitjes? Bah! Dat denkt iedereen die dit gerecht nog niet geprobeerd heeft. Door ze te roerbakken smaken ze minder bitter. De appel en gember geven de groente in dit gerecht iets zoets, zuurs en pittigs.
Ingrediënten
- 250 gr mienestjes of zilvervliesrijst
- 1 ui
- 1 teentje knoflook
- 4 cm gember
- 700 gr spruitjes, gewassen
- 2 appels
- 3 el chilisaus
- 2 el sojasaus
- ca. 360 gr kant-en-klare pittige tofureepjes
Bereiding
Kook de mie of rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Pel en snipper de ui en knoflook. Schil de gember en snijd fijn. Verhit 2 eetlepels zonnebloemolie in een wok en fruit de ui met de knoflook en gember. Voeg de spruitjes toe en roerbak 5 minuten.
Schil de appels en snijd ze in partjes. Voeg de appel toe aan de wok en bak 2 minuten mee. Voeg chilisaus, sojasaus en 100 ml water toe en laat circa 5 minuten pruttelen, tot de spruitjes gaar zijn.
Verhit 2 eetlepels zonnebloemolie in een koekenpan bak hierin de tofureepjes krokant. Serveer de spruitjes met de tofureepjes en mie of rijst.
Tip: Je kunt de tofureepjes vervangen door blokjes tempeh. Voor beide geldt dat je goedkoper uit bent door een blok tofu of tempeh in blokjes te snijden en te marineren.
- Allergieën en diëten:
- Notenvrij, Pindavrij
- Moeilijkheidsgraad:
- Gemiddeld