Spruitjesroerbak met gember en appel
Spruitjes? Bah! Dat denkt iedereen die dit gerecht nog niet geprobeerd heeft althans. De truc met spruitjes is echter om ze niet helemaal muf te koken en goed te combineren. De appel en gember gevende groente in dit gerecht iets zoets, zuurs en pittigs. Volgens onze testers kun je het zelfs aan je kinderen voorschotelen!
Ingrediënten
- 250 gram mienestjes of zilvervliesrijst
- 4 eetlepels zonnebloemolie
- 1 ui, fijngesneden
- 1 teentje knoflook, uitgeperst
- Blokje gember, zo groot als je duim, geschild en fijngesneden
- 700 gram spruitjes
- 2 appels, geschild en in partjes
- 3 eetlepels chilisaus
- 2 eetlepels sojasaus
- 100 milliliter water
- 2 pakjes pittige tofureepjes
Bereiding
Kook de mie of rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Verhit 2 eetlepels olie in een wok en fruit de ui met de knoflook en gember. Voeg de spruitjes toe en roerbak nog 5 minuten. Voeg dan de appel toe en bak 2 minuten mee. Voeg chilisaus, sojasaus en water toe en laat nog 5 minuten pruttelen, tot de spruitjes gaar zijn.
In een koekenpan verhit je de rest van de olie en bak hierin de tofureepjes krokant.
Serveer de spruitjes met de tofureepjes en mie/rijst.
Twist
Voeg ook eens een prei of een aubergine toe, een heerlijke combinatie en je hebt gelijk wat extra groente binnen. De reepjes tofu kun je ook vervangen door tempeh.
- Menugang:
- Hoofdgerecht
- Keuken:
- Fusion
- Type:
- Roerbakschotel / Wok
- Seizoen:
- Herfst
- Gelegenheid:
- —
- Smaak:
- Pittig, Zoet, Zuur
- Allergieën en diëten:
- Notenvrij
- Moeilijkheidsgraad:
- Gemiddeld
- Labels:
- Budgetvriendelijk, Supermarktvriendelijk