Speculaashavermout
Je had het misschien niet gedacht maar… veel speculaasjes zijn vegan! Vooral die van de goedkope merken. Die gebruiken namelijk geen roomboter. Allemaal heel geschikt voor deze heerlijke speculaashavermout!
- Allergieën en diëten:
- Sojavrij
- Moeilijkheidsgraad:
- Makkelijk
Ingrediënten
- 250 milliliter amandelmelk
- 50 gram havermout
- 1 theelepel speculaaskruiden
- ½ theelepel vanille-extract
- 1 eetlepel agavesiroop, optioneel
- 3 speculaasjes
Bereiding
Breng de amandelmelk aan de kook in een pannetje en voeg de havermout toe. Roer de speculaaskruiden erdoor en laat 5 minuten zachtjes koken. Zet het vuur uit en roer de vanille erdoor. Proef en breng eventueel op smaak met agavesiroop. Verkruimel de speculaasjes erboven en serveer meteen.
Tip: Extra lekker met gehakte amandelen erdoor.