Spaghetti met aardpeer
Een herfstig gerecht met aardperen ofwel ‘topinambour’. Dat zijn grillige knolletjes die enigszins naar artisjok smaken.
Ingrediënten
- 200 gr spaghetti
- 5 aardperen (400 gr)
- 1 grote of 2 kleine uien
- 2 teentjes knoflook
- 350 gr diepvriesspinazie, ontdooid
- 100 ml haverroom
- 150 gr gemengde paddenstoelen
- 1 tl gedroogde tijm
- 200 gr gerookte tofu
- Kneepje citroensap
- 2 el edelgistvlokken
Bereiding
Kook de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Boen de aardperen schoon en verwijder onregelmatigheden en wortels. Als je aardperen oud zijn, kun je ze beter ook schillen. Snijd de aardpeer in plakjes. Snipper de ui. Fruit de ui en de aardpeer in een (hapjes)pan. Snijd de knoflook fijn en voeg toe. Bak 30 seconden. Voeg de ontdooide spinazie toe en laat dit doorwarmen. Voeg dan de haverroom toe. Laat de saus pruttelen totdat de aardpeer zacht is.
Snijd de paddenstoelen in plakjes en de gerookte tofu in reepjes. Zet een aparte koekenpan op hoog vuur. Bak hierin de paddenstoelen met de tofu en de tijm. Als ze gaar en bruin gebakken zijn, voeg je ze toe aan de spinaziesaus. Voeg naar smaak zout en peper toe.
Schep de spaghetti in een diep bord en schep hier de saus bovenop. Sprenkel er tot slot wat citroensap over en top af met edelgistvlokken.
Tip: Maak dit recept glutenvrij door glutenvrije spaghetti te gebruiken, bijvoorbeeld bruinerijstspaghetti.
- Menugang:
- Hoofdgerecht
- Keuken:
- Europees, Italiaans
- Type:
- Pasta
- Seizoen:
- Herfst, Winter
- Gelegenheid:
- —
- Smaak:
- Hartig
- Allergieën en diëten:
- Notenvrij, Pindavrij, Vrij van geraffineerde suikers
- Moeilijkheidsgraad:
- Gemiddeld
- Labels:
- —