Lentesoep met tuinbonen en asperges

Deze groentesoep bevat een aantal heerlijke lentegroenten zoals asperge, prei en tuinbonen. Fiets eens langs je lokale groente- of landwinkel en grote kans dat je daar meteen alles vindt wat je voor dit recept nodig hebt.

Lentesoep met tuinbonen en asperges

Ingrediënten

Bereiding

Als je verse tuinbonen hebt: dubbeldop de tuinbonen, zodat je alleen het donkergroene binnenkantje hebt. Sla deze stap over als je tuinbonen uit blik of uit de vriezer hebt. Zet de tuinbonen vervolgens opzij totdat je ze nodig hebt.

Pel en snipper de ui. Verhit wat olie in een pan en fruit de ui hierin vijf minuten.

Maak de wortels en prei schoon. Snijd de wortel in schijfjes en de prei in ringetjes. Voeg de wortel en prei toe aan de ui en bak enkele minuten mee. Snijd ondertussen de aardappel in blokjes van ongeveer 2 cm en voeg toe. Giet de bouillon bij de groenten en breng het geheel aan de kook. Laat de soep ongeveer 10 minuten zachtjes koken.

Schil en snijd de asperges in stukken van ongeveer 2 cm. Het onderste stukje van de asperge is vaak wat houterig, dus snijd dit eraf. Voeg de asperges en tuinbonen toe aan de soep en laat nog 5 tot 7 minuten koken totdat de asperges gaar zijn. Serveer meteen.

Tip: Lekker met een vers afgebakken broodje erbij!