Slasoep met sherry

Deze bijzondere soep smaakt heerlijk fris en is door de toevoeging van sherry ook nog extra speciaal en feestelijk. Wist je trouwens dat veldsla in de winter in het seizoen is? Als tussengerechtje bij het kerstdiner misstaat deze soep zeker niet. Succes gegarandeerd!

Slasoep met sherry

Ingrediënten

Bereiding

Maak een basis crèmesoep: Kook een liter water met 2 vegan bouillonblokjes. Doe de vegan room erbij. Bind af met de maizena door het poeder te mengen met een klein beetje koud water en beetje bij beetje toe te voegen aan de bouillon.

Was de veldsla. Kook de velsla zeer kort in een hete pan zonder extra water erbij te doen (koken in aanhangend vocht). Als de velsla geslonken is, pureer het met een staafmixer. Zet dit koud.

Voor het serveren maak je de basissoep warm, en doe je de puree van veldsla erbij. Meng goed door elkaar. Voeg een eetlepel sherry toe (of meer naar smaak) en je kan serveren.

Serveertip voor de kerst: doe wat soep in een maatbeker en schuim dit op met de staafmixer. Serveer in mooie wijnglazen.