Sinterklaaskoekjes
Er bestaan al heel veel kruidnootrecepten. Dus voor wie eens een ander kruidig koekje wil proberen, zijn er nu ‘Sinterklaaskoekjes’! Ze passen perfect bij het andere Sinterklaassnoepgoed.
Ingrediënten
- 120 gr lichtbruine basterdsuiker
- 1 zakje vanillesuiker (8 gram)
- 250 gr tarwebloem
- 3 tl kaneelpoeder
- 3 tl gemberpoeder
- 1,5 tl gemalen kardemom
- 1,5 tl gemalen karwijzaad
- ¾ tl gemalen witte peper
- ½ tl bakpoeder
- ½ tl zout
- 5 el plantaardige melk
- 150 gr vegan boter
Bereiding
Verwarm de oven voor op 160° (boven- en onderwarmte).
Meng de suiker, kruiden, zout, bakpoeder en bloem. Voeg de melk en de boter in kleine blokjes toe.
Kneed het geheel met je handen tot een deegbal. Doe dit niet te lang, want dan wordt het deeg plakkerig. Eventueel kun je het deeg een nacht afgedekt in de koelkast zetten.
Neem steeds 1 eetlepel deeg en rol er een worstje van tussen je handpalmen. Leg deze in de vorm van een 'S' op de bakplaat en druk ze iets plat. Of maak kleine balletjes ter grootte van een knikker (0,5 tot 1 cm), als je liever kruidnoten wilt bakken.
Bak de koekjes gedurende 20 minuten of de kleine balletjes gedurende 15 minuten. Laat ze afkoelen, zodat ze kunnen uitharden.
- Menugang:
- Tussendoor
- Keuken:
- Hollands
- Type:
- Koek, Cake & Crumble
- Seizoen:
- Herfst, Winter
- Gelegenheid:
- Sinterklaas
- Smaak:
- —
- Allergieën en diëten:
- Notenvrij, Sojavrij
- Moeilijkheidsgraad:
- Makkelijk
- Labels:
- —