Sinaasappel-perzikhavermout
Meestal kook je havermout in plantaardige melk, maar je kan het ook in sap koken. Hierdoor wordt het een lekker fris, zomers ontbijt.
Ingrediënten
- 250 milliliter sinaasappelsap
- 50 gram (glutenvrije) havermout
- 1 sinaasappel
- 1 perzik
- 1 eetlepel agavesiroop
Bereiding
Breng het sinaasappelsap aan de kook en voeg de havermout toe, laat zachtjes koken. Pel de sinaasappel en snijd deze en de perzik in blokjes. Voeg het fruit in de laatste minuut toe aan de havermout (of serveer op het einde erbij), en roer de agavesiroop erdoor.
Tip: Bestrooi de havermout met biologische sinaasappelrasp. Voor extra voedingsstoffen kun je lijnzaad, chiazaad, zonnebloempitten of gebroken
noten toevoegen.
- Menugang:
- Ontbijt
- Keuken:
- Fusion
- Type:
- Cereal
- Seizoen:
- Zomer
- Gelegenheid:
- Koningsdag
- Smaak:
- Fris, Zoet
- Allergieën en diëten:
- Glutenvrij, Notenvrij, Pindavrij, Sojavrij, Vrij van geraffineerde suikers
- Moeilijkheidsgraad:
- Makkelijk
- Labels:
- Supermarktvriendelijk