Seroendeng

Dit Indonesische mengsel van gebakken kokos, pinda's en kruiden is perfect om Aziatische gerechten mee op smaak te brengen en geeft net een beetje extra crunch aan je maaltijd! Lekker bij nasi of andere rijstgerechten.

Seroendeng

Ingrediënten

Bereiding

Snijd de knoflook en de sjalotten zeer fijn. Maal ze eventueel nog fijner met een vijzel. Meng vervolgens goed met de rest van de kruiden.

Verhit in een wok een scheutje (arachide)olie en bak hierin het mengsel even aan. Meng vervolgens de suiker met de kokos en voeg dit toe aan de pan. Bak het onder continu roeren totdat de kokos licht begint te kleuren. Voeg dan de pinda’s toe en bak nog een paar minuten mee totdat het mengsel droog is en de kokos een beetje bruin begint te worden. Blijf wel roeren en let op dat het niet verbrandt. Schep dan alles in een schaal of op een bord en laat afkoelen. Bewaar de seroendeng in een luchtdichte pot.

Tip: De kokos is knapperiger als je het laat afkoelen, dus heb geduld!