Seizoensfruit met notenroom
Een topping van notenroom op een salade van vers fruit: dit toetje kan in ieder seizoen. Aardbeien en frambozen in de zomer, appel en mandarijn of peren in de winter. Het is heel snel klaar en toch een beetje feestelijk.
Ingrediënten
- een schaaltje, of ca. 225 gram, vers fruit van het seizoen
- perendiksap (of een ander zoetmiddel)
- 4 eetlepels sojayoghurt
- 1 eetlepel notenpasta (amandel- of hazelnoot-)
Bereiding
Maak een fruitsalade van fruit van het seizoen. Doe het in een kom en zoet eventueel met perendiksap of je favoriete zoetmiddel. Neem een ander kommetje en roer hierin de sojayoghurt en notenpasta dooreen, eventueel nog met een eetlepel water. Schep het daarna over de fruitsalade. En smikkelen maar!
Tip: voor minder afwas, maak de room eerst in je kom, en doe daarna het fruit en diksap erop.
- Menugang:
- Ontbijt, Brunch, Tussendoor, Dessert
- Keuken:
- Fusion
- Type:
- Dessert, Fruitsalade
- Seizoen:
- —
- Gelegenheid:
- BBQ
- Smaak:
- Zoet, Fris, Romig
- Allergieën en diëten:
- Glutenvrij, Pindavrij, Vrij van geraffineerde suikers
- Moeilijkheidsgraad:
- Makkelijk
- Labels:
- —