Rucolasalade met walnoten, appel en pijnboompitten

Deze salade is heerlijk fris, maar tegelijkertijd ook lekker pittig door het gebruik van rucola.

Rucolasalade met walnoten, appel en pijnboompitten

Ingrediënten

Salade:

Dressing:

Bereiding

Verwarm voor de walnoten in de rucolasalade, de oven voor op 160 graden. Leg de walnoten (breek ze eventueel in kleinere stukjes) op een ovenschaal met wat bakpapier en doe ze voor 5 minuten in de oven. Voeg dan ook de pijnboompitten toe en laat nog 5 minuten mee roosteren.

Spoel ondertussen de rucola af met koud water en doe deze in een schaal. Pers de limoen of citroen uit en meng het sap met 1 eetlepel suiker. Snijd dan de appels in kleine stukjes besprenkel deze met het gesuikerde limoensap. Meng ze vervolgens door de rucola. Voeg de noten toe wanneer deze geroosterd zijn en meng goed.

Roer alle ingrediënten voor de dressing goed door elkaar en besprenkel de rucolasalade met enkele eetlepels ervan (naar smaak).

Tip:  Varieer eens met peer en pecannoten in plaats van appel en walnoten of kies een andere slasoort! Je kan ook de noten roosteren in een koekenpan zonder olie, blijf dan wel roeren en let op dat ze niet aanbranden.

Probeer ook eens deze heerlijke salade van peren, basilicum en geroosterde amandelen.