Rucolasalade met walnoten, appel en pijnboompitten
Deze salade is heerlijk fris, maar tegelijkertijd ook lekker pittig door het gebruik van rucola.
Ingrediënten
Salade:
- 1 zak rucola (75 gram)
- 2 appels (Granny Smith)
- 80-100 gram walnoten (gepeld)
- handje pijnboompitjes
- sap van 1 limoen (of citroen)
- 1 eetlepel suiker (of ahornsiroop)
Dressing:
- 20 ml olijfolie
- 20 ml appelazijn
- 1 eetlepel walnootolie
- sap van ½ limoen (of citroen)
- 1 theelepel suiker (of ahornsiroop)
- 1/2 theelepel mosterd
- 1 teentje knoflook
- snufje zout (naar smaak)
Bereiding
Verwarm voor de walnoten in de rucolasalade, de oven voor op 160 graden. Leg de walnoten (breek ze eventueel in kleinere stukjes) op een ovenschaal met wat bakpapier en doe ze voor 5 minuten in de oven. Voeg dan ook de pijnboompitten toe en laat nog 5 minuten mee roosteren.
Spoel ondertussen de rucola af met koud water en doe deze in een schaal. Pers de limoen of citroen uit en meng het sap met 1 eetlepel suiker. Snijd dan de appels in kleine stukjes besprenkel deze met het gesuikerde limoensap. Meng ze vervolgens door de rucola. Voeg de noten toe wanneer deze geroosterd zijn en meng goed.
Roer alle ingrediënten voor de dressing goed door elkaar en besprenkel de rucolasalade met enkele eetlepels ervan (naar smaak).
Tip: Varieer eens met peer en pecannoten in plaats van appel en walnoten of kies een andere slasoort! Je kan ook de noten roosteren in een koekenpan zonder olie, blijf dan wel roeren en let op dat ze niet aanbranden.
Probeer ook eens deze heerlijke
salade van peren, basilicum en geroosterde amandelen.
- Menugang:
- Lunch, Voorgerecht
- Keuken:
- Fusion
- Type:
- Salade
- Seizoen:
- —
- Gelegenheid:
- —
- Smaak:
- Fris, Pittig
- Allergieën en diëten:
- Glutenvrij, Pindavrij, Sojavrij
- Moeilijkheidsgraad:
- Makkelijk
- Labels:
- Supermarktvriendelijk