Rucola-wittebonenspread
Dit is een lekker vullend en hartig broodbeleg voor als je eens iets anders dan anders wil. Met de bonen en rucola is het nog gezond ook!
Ingrediënten
- 150 gram witte bonen
- 1 eetlepel olijfolie
- 2 teentjes knoflook, fijn gehakt
- 100 gram rucola, grof gehakt
- 1 theelepel groentenbouillonpoeder (of een bouillonblokje verkruimelen)
- zo nodig klein beetje water
- zout naar smaak
Bereiding
Prak de bonen met een vork in een kom fijn. Verhit in een koekenpan de olie en bak knoflook kort (max 1 minuut). Doe de rucola erbij en bak nog één minuut mee. Niet langer, dan wordt de rucola bitter!
Voeg de bonen en bouillonpoeder toe. Schep een paar keer om, giet er zo nodig een beetje water bij om het geheel smeuïger te maken.
Serveer met brood of crackers.
Tip: Als je van een meer uitgesproken smaak houdt, kun je ook kiezen voor andere
bonen.
- Menugang:
- Lunch, Bijgerecht
- Keuken:
- Hollands
- Type:
- Sauzen & Spreads
- Seizoen:
- —
- Gelegenheid:
- —
- Smaak:
- Hartig
- Allergieën en diëten:
- Glutenvrij, Notenvrij, Sojavrij, Vrij van geraffineerde suikers
- Moeilijkheidsgraad:
- Makkelijk
- Labels:
- Supermarktvriendelijk