Romige tuinkruidenspread
Deze heerlijke spread maak je makkelijk zelf, van ingrediënten die je gewoon bij de supermarkt vindt. Varieer gerust met andere noten, kruiden of specerijen. De mogelijkheden zijn eindeloos! Je kunt deze spread op brood eten maar ook op crackers, rijstwafels, beschuit, pitabrood…
Ingrediënten
- 100 gram tofu
- handje verse bieslook
- handje verse peterselie
- 100 gram ongezouten cashewnoten
- 75 milliliter water
- 1 theelepel zout
- 1/2 theelepel knoflookpoeder
- peper naar smaak
- 1/2 eetlepel limoensap
Bereiding
Knijp de tofu uit en snijd de kruiden fijn.
Doe de cashewnoten met het water in de keukenmachine. Maal ze fijn en verkruimel dan de tofu erboven. Maal samen met het zout en knoflookpoeder tot een smeuïge massa. Doe dit in een kom en roer de verse kruiden, zout, peper en limoensap erdoor. Bewaar in een luchtdichte pot of een tupperware bakje.
Tip: Voor een nog beter resultaat kun je de cashewnoten eerst een paar uur laten weken. Gebruik dan iets minder water. In natuurvoedingswinkels zijn veel verschillende plantaardige broodsmeersels kant-en-klaar verkrijgbaar.
- Menugang:
- Lunch
- Keuken:
- —
- Type:
- Sauzen & Spreads
- Seizoen:
- —
- Gelegenheid:
- —
- Smaak:
- Hartig, Kruidig
- Allergieën en diëten:
- Glutenvrij, Vrij van geraffineerde suikers
- Moeilijkheidsgraad:
- Makkelijk
- Labels:
- Supermarktvriendelijk