Rodelinzenstoofpot met artisjokharten en quinoa
Quinoa is een plant met zaad wat op graan lijkt, het is glutenvrij en leuk om voor de afwisseling eens te eten in plaats van rijst of couscous!
Ingrediënten
- 275 gram quinoa
- 1 eetlepel neutralie olie
- 1 ui, fijngesneden
- 3 teentjes knoflook
- 2 theelepels komijn
- 1 theelepel koriander
- 175 gram rode linzen
- 1 laurierblaadje
- 250 milliliter water
- sap van 1 citroen
- 1 blik tomatenblokjes op sap
- 2 blikken artisjokharten (uitlekgewicht 240 gram), uitgelekt
- zout en peper naar smaak
- handje verse peterselie
Bereiding
Kook de quinoa in 15 minuten gaar – de bereidingswijze staat ook op de verpakking uitgelegd.
In een ruime pan verwarm je de olie. Fruit de ui 5 minuten, pers de knoflook erboven uit, voeg komijn en koriander toe en bak nog een minuutje mee. Doe linzen, laurier en water erbij en breng aan de kook. Snijd ondertussen de artisjokharten in vieren.
Voeg de citroensap, tomatenblokjes en artisjokharten toe. Breng voorzichtig aan de kook en laat dit 15 minuten zachtjes borrelen. Op het eind breng je het gerecht op smaak met zout en peper, garneer met verse peterselie. Haal het laurierblaadje uit de stoofpot voor het opdienen.
Twist
Dit gerecht bevat weinig groente, eigenlijk past elke groente wel goed bij dit gerecht. Een mooie gelegenheid om je koelkast eens leeg te maken!
- Menugang:
- Hoofdgerecht
- Keuken:
- Mediterraan, Fusion
- Type:
- Bonengerecht, Stoofpot
- Seizoen:
- Lente, Zomer, Herfst, Winter
- Gelegenheid:
- Koningsdag
- Smaak:
- Hartig, Kruidig
- Allergieën en diëten:
- Vrij van geraffineerde suikers, Glutenvrij, Sojavrij, Notenvrij
- Moeilijkheidsgraad:
- Gemiddeld
- Labels:
- Supermarktvriendelijk