Rodekoolsoep

Dit is een soep met een bijzonder kleurtje en een gezonde bite. Rode kool is goed voor je immuunsysteem, het is een rijke bron aan vezels en bevat veel vitamine C en vitamine K.

Rodekoolsoep

Ingrediënten

Voor de garnering:

Bereiding

Snipper de ui. Bak de ui in 2 el olie tot deze zacht is. Schaaf de kool in dunne plakken en snijd deze in kleine stukjes. Rasp de gember en bak 2 minuten met de ui mee. Voeg de kool toe en roerbak tot de kool is geslonken.

Voeg de hete bouillon, kruiden en azijn toe aan de kool. Breng het geheel aan de kook.

Snijd de appels met schil in dobbelsteentjes en voeg ze toe aan de soep. Roer goed door en laat de soep ongeveer 45 minuten koken, tot de kool zacht is.

Haal de laurierblaadjes en steranijs uit de soep en pureer de soep glad met een staafmixer. Voeg naar smaak peper en zout en twee eetlepels crème fraîche toe.

Serveer met crème fraîche en gehakte peterselie.

Tip: Heb je oud brood? Maak daar broodsoldaatjes of croutons van. Heerlijk bij deze soep!