Rijst met pistachenoten en nectarine
Wist je dat een andere naam voor pistachenoot ‘pimpernoot’ is? Deze gezonde noot is een lekkere toevoeging aan diverse gerechten, zoals deze rijstschotel.
Ingrediënten
Voor de rijst
- 2 uien
- 2 eetlepels olijfolie
- 1 theelepel kaneelpoeder
- 300 gram zilvervliesrijst
- 100 milliliter sinaasappelsap
- 600 milliliter water
- 1 groentebouillontablet
- 3 nectarines
- 100 gram gepelde pistachenoten
Voor de salade
- 1 gele paprika
- 250 gram trostomaten
- 200 gram groene bladgroente zoals sla of spinazie
- 2 eetlepels citroensap
- 2 eetlepels olijfolie
Bereiding
Pel de uien en snijd ze fijn. Verhit de olie in een hapjespan en bak de ui met de kaneel zo’n 3 minuten. Voeg de rijst toe en bak 2 minuten mee. Voeg sinaasappelsap, water en bouillontablet toe. Breng aan de kook en laat 15 minuten koken (of tot de rijst gaar is, dit verschilt per soort).
Snijd ondertussen de paprika en tomaten in blokjes en scheur de bladgroente in stukken. Meng het citroensap en de olijfolie in een kom en voeg de rauwkost toe.
Schil de nectarines, verwijder de pit en snij ze in blokjes. Schep samen met de nootjes door de rijst.
Tip: je kunt de nectarines ook vervangen door abrikozen of mango.
- Menugang:
- Hoofdgerecht, Bijgerecht
- Keuken:
- Fusion, Mediterraan
- Type:
- Rijstgerecht, Salade
- Seizoen:
- Zomer
- Gelegenheid:
- —
- Smaak:
- Zoet, Hartig, Kruidig
- Allergieën en diëten:
- Sojavrij, Glutenvrij
- Moeilijkheidsgraad:
- Gemiddeld
- Labels:
- Supermarktvriendelijk