Ratatouille

Ratatouille is zo’n gerecht dat van zichzelf meestal al plantaardig is. Ideaal! Van oorsprong is het een groentestoofpotje. Door er kikkererwten aan toe te voegen en rijst of couscous bij te serveren, wordt het een vullende avondmaaltijd.

Ratatouille

Ingrediënten

Bereiding

Snijd de aubergine in blokjes. Bestrooi dun met zout en laat 10 minuten staan. Maak intussen de courgettes schoon en snijd in blokjes van ongeveer 2 bij 2 cm. Was de paprika’s en snijd in stukjes.

Breng water aan de kook in een ruime pan. Kruis de tomaten in en dompel ze even onder in het kokende water. Spoel ze af onder koud water en ontvel ze. Snijd in partjes. Pel knoflook en ui en snipper ze fijn. Ris de tijm van de takjes en hak fijn.

Verhit olie in een hapjespan en bak de ui met de tijm 5 minuten. Voeg de aubergine en paprika toe en bak 3 minuten mee. Schep de courgette, tomaat en knoflook erdoor en laat de ratatouille 20 minuten zachtjes stoven met het deksel op de pan. Voeg in de laatste 5 minuten de kikkererwten toe en breng het gerecht op smaak met zout en peper.

Bereid de rijst of couscous volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking. Serveer de ratatouille met de rijst of couscous.

Tip: Varieer in de verse kruiden die je toevoegt. Probeer bijvoorbeeld rozemarijn, oregano of salie.