Minitaartjes met Ras-el-Hanout en ui
Een vrij simpel maar interessant borrelhapje. Met weinig ingrediënten maak je lekkere smaken. Ik heb het nog subtiel gehouden met de ras el hanout.
Ingrediënten
- 100 g meel (ik gebruikte volkoren speltmeel)
- 1 opgehoopte tl ras el hanout
- snuf zout
- 20 g kokosolie
- 25 à 30 ml. koud water
- 1 rode ui
- 1/2 el olijfolie
- 1/2 el maple syrup
- 1 el balsamico azijn
- ingevette muffinvorm
Bereiding
Oven voorverwarmen op 180 graden hetelucht. Mix in een kom meel, ras el hanout, zout en kokosolie. Kneed samen (niet te lang kneden). Voeg dan het koud water toe, kneed weer kort tot alles een geheel is en zet opzij.
Snijd ui in dunne ringen en halveer die. Meng de ui met de olijfolie, maple syrup en azijn in een kom.
Verdeel deeg in 8 tot 10 balletjes (afhankelijk hoe dun/dik je je bodem wil) en druk in elke (muffin)vorm een balletje plat met de randen iets hoger dan het midden. Verdeel je uienmengsel over je deeg‘bakjes’.
Bak in de oven voor ongeveer 15 minuten of tot lichtbruin.
- Menugang:
- Drinks, Voorgerecht
- Keuken:
- Mediterraan, Fusion
- Type:
- Zoetjes & Zoutjes & Snacks, Hapjes, Brood & Crackers
- Seizoen:
- —
- Gelegenheid:
- Verjaardag, Potluck, Kerst, High Tea, Borrel
- Smaak:
- Kruidig
- Allergieën en diëten:
- Vrij van geraffineerde suikers, Sojavrij, Pindavrij, Notenvrij
- Moeilijkheidsgraad:
- Makkelijk
- Labels:
- Supermarktvriendelijk, Budgetvriendelijk