Quinoasalade met appel en venkel
Deze frisse salade is op basis van quinoa, een gezond graan dat rijk is aan eiwit en ijzer. Deze salade is kruidig door de venkel, fris door de appel en de cranberry voegt iets zoetigs toe. Een heerlijk lunch- of bijgerecht!
Ingrediënten
- 275 gr quinoa
- 2 el extra vierge olijfolie
- 2 venkelknollen
- 2 appels, friszoet en stevig (bijv. Jazz)
- 1 biologische citroen, schoongeboend
- 100 gr gedroogde cranberry’s
- Handje verse peterselie
Bereiding
Kook de quinoa volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet de quinoa af en schep het over in een ruime serveerschaal. Meng er wat olijfolie doorheen en laat het 10 minuten afkoelen.
Snijd ondertussen de venkelknollen eerst in de lengte doormidden en dan in de breedte. Snijd deze stukken in flinterdunne plakjes. Breng een pan water aan de kook en kook de venkel 2 minuten. Giet af in een vergiet, spoel met koud water en laat uitlekken. Snijd ondertussen de appels in kwarten, verwijder het klokhuis en snijd het vruchtvlees in plakjes. Rasp de gele schil van de citroen en pers de vrucht uit. Meng het sap met de appel. Voeg met de venkel en cranberry’s toe aan de quinoa.
Meng de rasp met de olie en schep door de quinoasalade. Breng op smaak met peper en zout en garneer met verse peterselie.
Tip: Probeer deze salade ook eens met peer of met nectarine te maken in plaats van appel.
- Menugang:
- Lunch, Voorgerecht, Bijgerecht
- Keuken:
- Fusion
- Type:
- Salade
- Seizoen:
- Lente, Zomer
- Gelegenheid:
- —
- Smaak:
- Fris, Kruidig
- Allergieën en diëten:
- Glutenvrij, Notenvrij, Sojavrij, Vrij van geraffineerde suikers
- Moeilijkheidsgraad:
- Gemiddeld
- Labels:
- Supermarktvriendelijk