Quinoa-venkel-appelsalade

Deze frisse salade is op basis van quinoa, een gezond graan dat rijk is aan eiwit en ijzer. Je vindt het in de supermarkt van het merk Lassie Wereldgranen bij de rijst. Deze salade is kruidig door de venkel, fris door de appel en de cranberry voegt iets zoetigs toe. Een heerlijk lunch- of bijgerecht!

Quinoa-venkel-appelsalade

Ingrediënten

Bereiding

Kook de quinoa in 10 minuten gaar. Giet af en doe in een ruime schaal. Schep er wat olijfolie doorheen en laat 10 minuten afkoelen.

Ondertussen snij je de venkelknollen eerst in de lengte doormidden, en dan in de breedte. Snijd deze stukken in flinterdunne plakjes. Breng een pan water aan de kook en kook de venkel 2 minuten. Giet af in een zeef, spoel koud onder de kraan en laat uitlekken. Snijd ondertussen de appels in kwarten, verwijder het klokhuis en snijd het vruchtvlees in plakjes. Rasp de gele schil van de citroen en pers de vrucht uit. Meng het sap met de appel. Voeg met de venkel en cranberry’s toe aan de quinoa.

Meng de rasp met de olie en schep door de quinoasalade. Breng op smaak met peper en zout.

Tip: Probeer deze salade ook eens met peer of met nectarine te maken, in plaats van appel. Ook kun je in plaats van peterselie eens tuinkers proberen.