Quinoa met paddenstoelen en bonen
Dit Mexicaanse bonengerecht met quinoa krijgt door toevoegen van de champignons (of andere paddenstoelen!) een aangenaam herfsttintje.
- Allergieën en diëten:
- Glutenvrij, Notenvrij, Sojavrij
- Moeilijkheidsgraad:
- Makkelijk
Ingrediënten
- 1 grote ui
- 2 teentjes knoflook
- 10 middelgrote champignons
- 1 tl gerookte paprikapoeder
- 1 tl chilipoeder
- 2 el gedroogde oregano
- 275 gr quinoa
- 1 blik kidneybonen (265 gr)
- 4 el tomatenpuree
- 1 blokje groentebouillon
- 900 ml water
- 10 cherrytomaten
- Verse oregano of platte peterselie (optioneel)
Bereiding
Snipper de ui en snijd de knoflook in kleine stukjes. Maak de champignons schoon, snijd ze doormidden en dan in plakjes. Spoel de kidneybonen en laat uitlekken. Was de quinoa.
Verhit de olie en fruit de ui, knoflook en champignons even aan. Voeg de kruiden toe en roerbak nog 2 minuten. Voeg de quinoa, zwarte bonen, tomatenpuree, verkruimelde bouillon en het water toe en breng zachtjes aan de kook. Kook tot de quinoa gaar is (kijk op de verpakking, dit duurt ongeveer 10 minuten).
Snijd de cherrytomaten in plakjes. Voeg de plakjes toe en warm nog even door. Laat nog 2 minuten staan en roer door.
Tip: serveer met gekookte sperziebonen of een
(spinazie)salade. Probeer ook eens met andere paddenstoelen!