Quinoa met paddenstoelen en bonen
Dit Mexicaanse bonengerecht met quinoa krijgt door toevoegen van de champignons (of andere paddenstoelen!) een aangenaam herfsttintje.
Ingrediënten
- 2 eetlepels olie
- 1 grote ui, gesnipperd
- 2 teentjes knoflook, gesnipperd
- 10 middelgrote champignons, gehalveerd en in plakjes
- 1 theelepel gerookt paprikapoeder
- 1 theelepel chilipoeder
- 2 eetlepels gedroogde oregano
- 275 gram quinoa, afgespoeld in een zeef
- 1 blik (265 gram) zwarte bonen, afgespoeld
- 4 eetlepels tomatenpuree
- 1 groentebouillonblokje
- 900 milliliter water
- 10 kleine tomaatjes, in plakjes
- verse oregano of platte peterselie, optioneel
Bereiding
Verhit de olie en fruit de ui, knoflook en champignons even aan. Voeg de kruiden toe en roerbak nog 2 minuten. Voeg de quinoa, zwarte bonen, tomatenpuree, verkruimelde bouillon en het water toe en breng zachtjes aan de kook. Kook tot de quinoa gaar is (kijk op de verpakking, dit duurt ongeveer 10 minuten). Voeg de plakjes tomaat toe en warm nog even door. Laat nog 2 minuten staan en roer door.
Twist
Serveer met gekookte sperziebonen en/of een (spinazie)salade. Probeer ook eens met andere paddenstoelen!
- Menugang:
- Hoofdgerecht
- Keuken:
- Latijns Amerikaans
- Type:
- Bonengerecht
- Seizoen:
- Herfst
- Gelegenheid:
- —
- Smaak:
- Hartig, Kruidig, Pittig
- Allergieën en diëten:
- Glutenvrij, Notenvrij, Sojavrij
- Moeilijkheidsgraad:
- Makkelijk
- Labels:
- Supermarktvriendelijk