Quinoa-amandelpap met bosbessen
Quinoa was lange tijd niet zo bekend in Nederland, maar gelukkig heeft Lassie daar verandering in gebracht. Tegenwoordig staat het in een groen pakje als ‘wereldgraan’ bij de rijst in de supermarkt. Je kunt het gebruiken zoals rijst bij de avondmaaltijd, maar je maakt er ook een voedzaam ontbijt mee!
Ingrediënten
- 50 gram quinoa
- 250 milliliter amandelmelk
- 75 gram blauwe bosbessen (evt. ontdooid)
- Optioneel: 1 eetlepel agave siroop
Bereiding
Doe de quinoa en
amandelmelk in een pannetje en breng aan de kook. Laat 20 minuten zachtjes koken tot de quinoa gaar is. Roer tenslotte de bosbessen en agave erdoor.
Tip: Ook lekker met ander fruit uit de diepvries, of met hazelnootmelk.
- Menugang:
- Ontbijt
- Keuken:
- Fusion
- Type:
- Cereal
- Seizoen:
- Herfst
- Gelegenheid:
- —
- Smaak:
- Zoet
- Allergieën en diëten:
- Glutenvrij, Notenvrij, Sojavrij, Vrij van geraffineerde suikers
- Moeilijkheidsgraad:
- Gemiddeld
- Labels:
- Supermarktvriendelijk