Pittige ‘wings’ van bloemkool

Deze spicy ‘wings’ zijn een heerlijke snack om voor de tv op te eten, of als voorafje of bijgerecht te serveren. Het recept mochten we vertalen van F.R.I.E.N.D. animal rescue, in Kent, Engeland. Deze vegan opvang voor boerderij- en gezelschapsdieren geeft voorheen verwaarloosde en ongewenste dieren een tweede kans.

Pittige ‘wings’ van bloemkool

Ingrediënten

voor het beslag:

voor het paneren:

Bereiding

Snijd de bloemkool in roosjes.
Mix alle beslag-ingrediënten door elkaar.
Mix de ingrediënten voor het paneren door elkaar.

Doop de bloemkool roosjes in het beslag, zorg dat ze helemaal bedekt zijn met het beslag. Rol ze vervolgens in de kruimels, tot ze helemaal bedekt zijn.

Frituur de ‘wings’ op een temperatuur rond de 180 ℃ tot ze knapperig, stevig en goudbruin zijn. Serveer met BBQ saus of een andere saus en groentereepjes.

Tip: geen frituurpan? Geen probleem. Bak de ‘wings’ in een kleine pan met een ruime hoeveelheid olie en rol ze voldoende om, om alle kanten krokant te bakken.