Pittige worteldip

Voor deze dip moet je even wachten tot de wortels gaar gekookt zijn, maar daar zul je geen spijt van krijgen: het is een heerlijke dip met prachtig oranje kleur. Maak hem zo pittig als je lekker vindt. Voor een kindvriendelijke versie laat je peper weg of voeg je maar een klein snufje toe.

Pittige worteldip

Ingrediënten

Voor de dip:

Voor erbij:

Bereiding

Snijd de wortel grof en kook in 10-20 minuten gaar (afhankelijk van de dikte van de wortels). Giet af.

Pel de knoflook en hak grof. Doe alle ingrediënten voor de dip in de keukenmachine en pureer tot een egale massa. Breng op smaak met zout en peper. Snijd de koriander fijn en roer erdoor.

Verwarm de pitabroodjes volgens de aanwijzingen op de verpakking. Serveer de worteldip met de pitabroodjes.

Tip: Voor een gezondere snack kun je volkoren pitabroodjes nemen.