Pastaschotel met knolselderij, broccoli en vegan zalm

Een heerlijke, warme pastaschotel om uit een kommetje te eten tijdens koude dagen. De zachte smaak van knolselderij maakt het gerecht onverwacht romig.

Pastaschotel met knolselderij, broccoli en vegan zalm

Ingrediënten

Bereiding

Verwarm de oven voor op 200 graden (boven- en onderwarmte).

Snijd de knolselderij in blokjes van ongeveer 2 bij 2 cm. Spreid ze uit over een bakplaat en besprenkel ze met olijfolie, zout en peper. Zet de bakplaat 20 minuten in de voorverwamde oven.

Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking al dente (ongeveer 8 minuten).
Snijd ondertussen de broccoli in roosjes. Laat deze de laatste 5 minuten meekoken.

Trek de vegan zalm uit elkaar met twee vorken en bak de zalmstukjes in een koekenpan tot ze lichtbruin worden.

Snijd de dille inclusief de steeltjes fijn. Houd een beetje achter om te garneren.

Giet de pasta en broccoli af en giet de inhoud van de pan over in een ovenschaal. Voeg daar de zalm, knolselderij, dille, pesto en plantaardige kookroom aan toe. Meng alles door elkaar en bestrooi het geheel met geraspte kaas. Zet de schaal 15 minuten in de oven.

Serveer de pastaschotel in diepe borden of kommen. Garneer met de overgebleven dille.