Pasta met spinazie en romige saus

Deze pasta is door de avocado en tofu heerlijk romig en vullend, maar toch ook lekker fris door de citroen en paprika.

Pasta met spinazie en romige saus

Ingrediënten

Bereiding

Kook de pasta gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking en giet af.

Pel en snipper de uien en snijd de champignons in stukjes. Verwarm 2 el olie in een grote braadpan en fruit de uien. Voeg de champignons en Italiaanse kruiden toe en bak even mee. Voeg beetje bij beetje de spinazie toe en laat deze slinken.

Halveer de avocado, verwijder de pit en schep het vruchtvlees in de keukenmachine of blender. Voeg de tofu met een kopje van het vocht uit de tofuverpakking, de edelgistvlokken, sojaroom en het citroensap toe. Pel de knoflook en snijd deze in grove stukken. Voeg toe aan de keukenmachine en pureer tot je een gladde roomsaus hebt. Breng op smaak met zout en peper.

Voeg de saus bij de groenten in de pan en laat warm worden. Snijd ondertussen de puntpaprika's in kleine reepjes en voeg deze met de pasta toe aan de roomsaus. Haal de pan van de hittebron.

Verdeel de pasta over vier borden en garneer optioneel met verse basilicum.
Deel dit recept