Parelcouscoussalade met vegan feta
Een heerlijke (zomer)salade met parelcouscous, vegan feta en cherrytomaten. Parelcouscous is de grote broer van couscous en is wat zachter van smaak. Het is een heerlijke variant op andere pasta’s. Lekker tijdens een picknick!
- Allergieën en diëten:
- Notenvrij, Pindavrij
- Moeilijkheidsgraad:
- Makkelijk
Ingrediënten
Voor de dressing:
- 4 el veganaise
- 1 tl kerriepoeder
- 1 tl pittige paprikapoeder
- Ca. 10 gr verse bieslook
- Ca. 10 gr verse basilicum
Bereiding
Breng de parelcouscous in ruim water aan de kook samen met een bouillonblokje. Kook de parelcouscous in ca. 8-10 minuten gaar.
Snijd ondertussen de vegan feta en de augurken in kleine blokjes en de cherrytomaten in partjes. Snipper de rode ui en snijd de bieslook en basilicum fijn.
Verhit 1 eetlepel olie in een koekenpan. Fruit de ui. Voeg dan de plantaardige spekjes toe en bak ze bruin. Laat afkoelen.
Meng voor de dressing de mayonaise, kerriepoeder, paprikapoeder, verse bieslook en basilicum goed door elkaar.
Spoel de parelcouscous na het koken af onder de koude kraan om het kookproces te stoppen en laat uitlekken. Doe de parelcouscous in een ruime kom en schep er een klein beetje (olijf)olie door, zodat het niet aan elkaar gaat plakken.
Voeg alle ingrediënten toe aan de parelcouscous en meng dit goed door elkaar samen met de dressing. Breng het eventueel verder op smaak met peper en zout.
Tip: Varieer eens met andere kruiden zoals verse dille en oregano. Ook heerlijk met een kneepje limoensap.